In memoriam Jan Samberg

In memoriam Jan Samberg

Op 28 maart is Jan Samberg overleden op 93-jarige leeftijd.

Jan is jarenlang lid geweest van het Vrijetijdsorkest. Hij speelde trompet, de laatste jaren 3e trompet. Zoals hij zei: “dan kan ‘k nog een betjen met komm’n”.

Hij is ook heel lang invaldirigent geweest, bijvoorbeeld bij optredens voor Wenters Plus in de grote zaal van de Vredensehof. Hij praatte de stukken kundig en op humorvolle manier aan elkaar en wist daardoor de lachers op zijn hand te krijgen.

Jan heeft het laatste jaar in Woonzorgcentrum De Pelkwijk gewoond. Hij had het hier erg naar zijn zin.
Op 22 december 2022 hebben wij een kerstconcert gegeven in De Pelkwijk. Jan was hier uiteraard ook aanwezig. Hij woonde nog geen 10 meter van de plek waar wij ons concert gaven. Dichterbij een concert kun je niet wonen!
Tijdens dit concert hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om Jan nog even in het zonnetje te zetten voor alles wat hij voor het Vrijetijdsorkest heeft gedaan in al die jaren.
Wij speelden voor hem en uiteraard kon hij het niet laten om even te gaan dirigeren; het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

In de pauze bleef hij niet bij de medebewoners in het Atrium zitten, maar ging hij met ons mee naar de grote zaal waar wij koffie gingen drinken. Het voelde alsof hij nooit weg was geweest!

Henk, de broer van Jan is al jarenlang muzikant van het Vrijetijdsorkest.
Zoon Wim en schoondochter Anneke spelen nu ook wekelijks hun partijtje mee.
Evenals bij Crescendo Ratum leeft de muzikaliteit van Jan ook door bij het Vrijetijdsorkest.

Jan, we zullen je missen. Rust zacht.

Wij wensen Wim, Anneke, Henk en de naaste familie veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Dirigent en muzikanten Vrijetijdsorkest Boogie Woogie Winterswijk